Wonen in Scharnegoutum

Hier kun je genieten van het dorpsleven zonder concessies te doen aan gemak.

Scharnegoutum telt ongeveer 1600 inwoners.

Geschiedenis
Scharnegoutum heeft diepe wortels die teruggaan tot vroege tijden.
Gelegen aan de noordkant van Sneek, ademt het dorp geschiedenis. De oude kerk en andere monumentale gebouwen geven een glimp van het verleden en nemen je mee op een reis door de tijd.

Cultuur
Traditionele feesten, zoals het jaarlijkse dorpsfeest brengen de gemeenschap samen. De bewoners koesteren hun erfgoed en delen dit graag met nieuwkomers.

Natuur & water
Scharnegoutum wordt omarmd door adembenemende natuurlijke schoonheid. De uitgestrekte groene velden, kabbelende waterwegen en pittoreske vergezichten creëren een oase van rust. De nabijgelegen wateren bieden volop mogelijkheden voor varen, vissen en watersporten. Ook wandel- en fietsroutes zijn er in overvloed.

Gemeenschap
Scharnegoutum heeft een gastvrije gemeenschap. Nieuwe bewoners worden vriendelijk ontvangen en vinden al snel hun plek binnen de hechte dorpsgemeenschap.
Buurtbijeenkomsten, gezamenlijke activiteiten en behulpzame buren creëren een gevoel van saamhorigheid waar iedereen zich thuis voelt.

Voorzieningen en bereikbaarheid
Hoewel Scharnegoutum een dorp is, biedt het toch het gemak van moderne voorzieningen en uitstekende bereikbaarheid. Winkels, scholen en gezondheidsdiensten zijn binnen handbereik, en nabij gelegen steden zijn eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en de auto.