Wonen in Sneek

Sneek, een de watersportstad in het hart van Friesland.
Met zijn rijke geschiedenis, bruisende gemeenschap en schilderachtige charme, is Sneek de ideale plek om uw (t)huis te vinden.

Sneek telt ongeveer 35000 inwoners.

Geschiedenis
Sneek ademt geschiedenis door de beroemde Waterpoort tot de sfeervolle straatjes in het centrum, elk hoekje vertelt een verhaal. Met een maritieme erfenis en de bekende Sneekweek als hoogtepunt, kunt u hier genieten van een unieke mix  van verleden en heden.

Cultuur
Sneek biedt een scala aan culturele activiteiten. Het theater, de muziekfestivals en lokale evenementen zorgen voor een levendige culturele scene.

Natuur & water
Sneek is omringd door water en natuur en uitermat in trek bij watersportliefhebbers. De nabij gelegen meren en kanalen bieden talloze kansen voor watersport en recreatie.
Fiets- en wandelpaden leiden u door de landschappen en pittoreske dorpen in de omgeving.

Gemeenschap
De inwoners van Sneek staan bekend om hun warmte en gastvrijheid. U zult zich al snel thuis voelen in deze stad. Lokale markten, gezellige cafés en grote keus uit restaurants zorgen ervoor dat u zich snel onderdeel van de stad voelt.

Voorzieningen en bereikbaarheid
Sneek is voorzien van alle moderne gemakken. Winkels, scholen, gezondheidsvoorzieningen en andere diensten zijn gemakkelijk bereikbaar.
Bovendien is de stad goed verbonden via openbaar vervoer en snelwegen, waardoor u eenvoudig andere delen van Nederland kunt verkennen.